top of page

Încrederea în sine

Actualizată în: 12 aug. 2020




Încrederea în sine este fundamentul pe care construim la SoulKids.


Încrederea în sine înseamnă ceea ce simțim în interior (de aceea expresia conține cuvintele “în sine”) despre ce suntem capabili să facem. Este o credință inerentă în propriile calități.

Calitatea care îmi dă aripi sau dimpotrivă, îmi taie aripile, este încrederea în sine. Încrederea în sine îmi va da mie măsura și gradul de importanță al lucrurilor pe care le voi putea realiza.


Dar încrederea nu este doar atât. Încrederea este mai ales despre voința, puterea cu care îți urmărești obiectivele, este despre cât de hotărât ești în a-ți urma țelul indiferent de provocări și a depăși dificultățile, chiar dacă greșești sau eșuezi. Este despre a ști să nu renunți și să o iei de la capăt. Puterea aceasta stă doar în noi înșine.


Copiii se nasc cu incredere in sine, dar aceasta poate fi influentata in timp de multi factori, mai ales de modul in care noi adultii le vorbim si ii incurajam. Vocea parintilor devine vocea interioara a copilului. Iar increderea in sine este povestea pe care ne-o spunem noi despre noi in mintea noastra. De aceea este important ca vocea interioara sa nu fie afectata negativ de vocea parintilor sau a celor din jurul nostru (prieteni, profesori, rude, colegi). Iar cand se intampla acest lucru, este important sa stim ca increderea in sine poate fi cultivata si dezvoltata la toti copiii nostri. Potentialul innascut al copilului poate fi oricand scos la iveala. Este ceea ce ne propunem la SoulKids: sa aducem la suprafata calitatile copiilor si sa le dezvoltam.


Sesiunile de coaching cu tema încrederea în sine au drep scop sa-l faca pe copil sa inteleaga mecanismele prin care sa recunoasca si sa depaseasca tot ce ar putea sa-i scada increderea de sine si ii va da, in acelasi timp, instrumente concrete despre cum sa o cultive. Copiii vor invata sa se cunoasca pe ei insisi si sa devina increzatori in calitatile lor.

Când sunt încrezător voi putea:

  • Să am abilitatea de a stabili un obiectiv pe care să-l îndeplinesc

  • Să cred că pot reuși, și să rămân pozitiv, chiar dacă întâmpin dificultăți

  • Să am curajul să pășesc in afară zonei de confort

  • Să mă accept pe mine așa cum sunt

  • Să ii pot influența pe alții

  • Să accept să fac lucruri dificile

  • Să fiu capabil să-mi depășesc limitele

  • Să pot ignora influențele negative din jurul meu

  • Să nu mă abat din drumul spre ceea ce mi-am propus să realizez

  • Să fiu capabil să gândesc independent, chiar sub influența mulțimii

Încrederea în sine este o calitate esențială în viața de zi cu zi a copilului și va determina nivelul lui de succes.


Prin exerciții, povești iscusite, situații de viață reală și tehnici de învățare accelerate, copiii vor avea toate instrumentele necesare pentru a-și dezvolta această abilitate.


Sesiunea de coaching se poate realiza individual sau în grupuri mici de 3 copii, astfel încât fiecare copil să beneficieze de atenția și sprijinul meu deplin, iar impactul să fie unul maxim.

Planifică 3 ore de coaching pentru încredere în sine și copilul tău va înțelege cum să creadă cu tărie în calitățile sale și în ceea ce poate face.


Orice copil poate poate învăța să-și dezvolte încrederea în sine. Orice copil merită această șansă!


23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page