top of page

FURIA

Angry child_edited.jpg

Furia este o emoție naturală și normală pe care o resimțim cu toții, inclusiv noi adulții, dar care scăpată de sub control poate face mult rău. În primul rând, ne poate răni pe noi, apoi pe cei din jur.

 

Furia are multe cauze și se poate manifesta în diferite moduri. Din păcate, noi nu ne naștem cu abilități de gestionare a furiei, ele pot fi deprinse în timp dacă avem modele sau exemple puternice lângă noi (părinți, prieteni, profesori, mentori etc.). De cele mai multe ori, pentru copii este însă dificil să înțeleagă furia și să o gestioneze, fără un ajutor ghidat.

 

Am dezvoltat astfel un modul de 4 sesiuni pentru a-i ajuta pe copiii între 9-12 ani să-și dezvolte capacitatea de a gestiona furia.

 

Ce vor învăța copiii?  Ei vor trece prin 3 etape importante: (1)prevenirea, (2)intervenția și (3)reflecția asupra furiei, care îi vor ajuta:

  • Să știe cum să exprime ce simt (emoțiile)

  • Să înțeleagă cauzele a ceea ce simt (gânduri, factori externi)

  • Să devină consțienți de senzațiile fizice care apar odată cu emoțiile puternice

  • Să observe și să înțeleagă declanșatorii furiei

  • Să devină conștienți de nivelul lor de toleranță la factorii disturbatori

  • Să înțeleagă diferența între atitudinea asertivă și cea agresivă (ca răspuns la furie)

  • Să învețe regulile de bază (limite) ce trebuie respectate când suntem furioși (ce este acceptabil să facă și ce nu)

  • Să învețe strategii de gestionare a furiei și de calmare

  • Să învețe să repare ce au greșit și să găsească soluții la problemele create de crizele de furie (fixing and problem solving)

  • Să reflecteze asupra situațiilor când s-au simțit furioși, să înțeleagă ce s-a întâmplat și să extragă lecțiile învățate.

 

Totul se întâmplă prin povești iscusite, discuții, tehnici și metode moderne de învățare rapidă, simple, eficiente, dar și distractive pentru copii.

 

Planifică 4 ore de coaching pentru gestionarea furiei și copilul tău își va dezvolta capacitatea de a-și înțelege și controla emoțiile, precum și de a aplica strategii de gestionare a emoțiilor puternice și de soluționare a situațiilor dificile.

 

Sesiunile vor avea loc online (pe ZOOM) în grup de maxim 4 copii, astfel încât fiecare copil să beneficieze de atenția și sprijinul meu deplin, iar impactul să fie unul maxim.

Programele Copii cu-minți deschise adoptă metodologia SoulKids, Big Life  Journal și SEL (Social Emotional Learning), fiind orientate pe dezvoltarea abilităților esențiale de viață ale copiilor (6-12 ani) pentru a-și consolida încrederea în sine.  Prin jocuri, activități și povești distractive, copiii se dezvoltă frumos socio-emoțional și pășesc în lume ca oameni fericiți și încrezători.

Experiența Copii cu-minți deschise este unică. Poate schimba viața copilului tău. Orice copil merită această șansă!

Îl așteptăm cu mare drag pe copilul tău alături de noi!

#furia #angermanagement #abilitățiesențialedeviață #lifecoaching #dezvoltaresocioemoțională #SEL

#copiicumințideschise

bottom of page