top of page
COPII%20CU-MINTI%20DESCHISE_edited_edite

Increderea în sine

Event incredere iulie 22.png

Încrederea în sine este fundamentul pe care construim în programele Copii cu-minți deschise.


Încrederea în sine înseamnă ceea ce simțim în interior despre ce suntem capabili să facem. Este o credință inerentă în propriile calități. Înseamnă curajul de a fi tu însuți/însăți.

Dar, mai ales, încrederea este despre voința, puterea cu care îți urmărești obiectivele, este despre cât de hotărât ești în a-ți urma țelul indiferent de provocări și a depăși dificultățile, chiar dacă greșești sau eșuezi. Este despre a ști să nu renunți și să o iei de la capăt. Puterea aceasta stă doar în noi înșine.

Copiii se nasc cu încredere in sine, dar aceasta poate fi influențată în timp de mulți factori, mai ales de modul în care noi, adulții, le vorbim și îi încurajăm.

Vocea părinților devine vocea interioară a copilului, iar încrederea în sine este povestea pe care ne-o spunem noi despre noi în mintea noastră. De aceea, este important ca vocea interioară să nu fie afectată negativ de vocea părinților sau a celor din jurul nostru (prieteni, profesori, rude, colegi). Iar când se întâmplă acest lucru, este important să știm că încrederea în sine poate fi cultivată și dezvoltată la toți copiii noștri. Potentialul înnăscut al copilului poate fi oricând scos la iveală. Este ceea ce ne propunem la SoulKids: să aducem la suprafață calitățile copiilor și să le dezvoltăm.

Am dezvoltat astfel un modul de 6 sesiuni de coaching cu tema încrederea în sine care au drept scop să-l facă pe copil să înțeleagă mecanismele prin care să recunoască și să depășească tot ce ar putea să-i scadă încrederea de sine și îi va da, în același timp, instrumente concrete despre cum să o cultive. Copiii vor învăța să se cunoască pe ei înșiși și să devină încrezători în calitățile lor.

 

Când sunt încrezător, voi putea:

  1. Să pot ignora influențele negative din jurul meu și să nu mă abat din drumul spre ceea ce mi-am propus să realizez.

  2. Să fiu capabil să gândesc independent și să rămân pozitiv, chiar sub influența mulțimii.

  3. Să fiu capabil să-mi depășesc limitele.

  4. Să am curajul să pășesc în afara zonei de confort.

  5. Să am abilitatea de a stabili un obiectiv pe care să-l îndeplinesc, să accept să fac lucruri dificile și să cred că pot reuși, chiar dacă întâmpin dificultăți.

  6. Să îmi cunosc valoarea, să mă accept pe mine așa cum sunt și să îi pot influența pe alții.

Fiecare dintre aceste obiective este tratat pe parcursul celor 6 sesiuni.

 

Încrederea în sine este o calitate esențială în viața de zi cu zi a copilului și va determina nivelul lui de succes. Prin exerciții, povești iscusite, situații de viață reală și tehnici de învățare accelerate, copiii vor avea toate instrumentele necesare pentru a-și dezvolta această abilitate.


Sesiunile de coaching se pot realiza individual sau în grupuri mici de 3 copii, astfel încât fiecare copil să beneficieze de atenția și sprijinul meu deplin, iar impactul să fie unul maxim.

 

Planifică 6 ore de coaching pentru încredere în sine și copilul tău va înțelege cum să creadă cu tărie în calitățile sale și în ceea ce poate face.


​Orice copil poate învăța să-și dezvolte încrederea în sine. Orice copil merită această șansă!

Pentru detalii, apelati la datele de contact de mai jos. Vă așteptăm cu mare drag!

 #incredereainsine #lifecoaching #soulkidsromania

bottom of page