top of page

7 moduri de a consolida stima de sine a copiilor


Stima de sine este vitală pentru încrederea copiilor în ei înșiși și capacitatea lor de a depăși provocările.

Implicarea și depășirea problemelor, cererea de ajutor și primirea unui sprijin adecvat sunt toate soluții pozitive care construiesc stima de sine și încrederea în sine, indiferent dacă au succes sau nu. Provocarea părintelui este de a găsi un echilibru între a fi susținător, supraprotector și realist.

Următorii sunt toți factorii care pot influența pozitiv creșterea stimei de sine a unui copil și îl pot încuraja să creadă în el însuși:


1. Lauda - lăudați copiii pentru efortul lor mai degrabă decât pentru rezultatele lor.


2. Prieteni - încurajați-i să mențină un număr mic de prieteni care îi acceptă pentru cine sunt pentru a promova un sentiment de apartenență.


3. Puncte tari - ajută copiii să-și identifice și să-și folosească punctele forte pentru a face o diferență semnificativă, pozitivă asupra lor și a celor din jur.


4. Exprimă dragostea – spune-i copilului că este iubit și apreciat. Simplul fapt de a spune că îl iubești necondiționat poate fi foarte motivant.


5. Creează un sentiment de apartenență - accentuează faptul că faceți parte dintr-o familie sau o comunitate - împărtășind fotografii și povești de familie, alăturându-vă grupurilor, participând la festivaluri comunitare și creând ritualuri de familie.


6. Încercați lucruri noi - încurajează copilul să găsească și să încerce lucruri noi (indiferent dacă au succes sau nu).


7. Gestionează problemele – încurajează copilul să depășească dificultățile gândind calm, încercând abordări diferite, cerând ajutor și practicând bunătatea față de el însuși atunci când lucrurile nu funcționează.


Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page