top of page

Lectia SoulKids. Increderea in sine. 5 Sfaturi pentru parinti

Actualizată în: 4 feb. 2021


Increderea în sine este o credință inerentă în propriile calități. Încrederea în sine este, de asemenea, o abilitate de viață care poate fi dezvoltată. În timp ce unii copii ar putea părea mai încrezători decât alții, este cu siguranță o abilitate pe care o putem cultiva la toți copiii noștri. Mai jos sunt prezentate câteva sfaturi care să vă ajute să creșteți copii încrezători.

1. Apreciați efortul Copiii caută încurajare și apreciere din partea celor apropiați. Aici sunt incluși părinții, membrii familiei, profesorii, antrenorii și prietenii. Orice efort pe care îl depun pentru atingerea obiectivelor trebuie apreciat. Dezvoltați obiceiul de a aprecia eforturile lor, mai degrabă decât să vă concentrați pe rezultatele lor. Când faceți acest lucru, ei devin motivați să continue eforturile și să muncească mai mult. De-a lungul timpului, eforturile lor vor da rezultate, întotdeauna. Aprecierea crește încrederea în sine a copilului. Cântăriți-vă atent cuvintele, deoarece cuvintele si tonul pe care le folosiți devin vocea interioară a copilului. Apreciați realizările și progresele mici. Amintiți-vă că întotdeauna pașii mici duc la realizări mari.

2. Practica construiește competența Repetati-le copiilor că este nevoie de efort și perseverență pentru a construi o competență într-un anumit domeniu. Ajutați-i să-și stabilească obiective realizabile pentru ei înșiși și încurajați-i să încerce până când își vor atinge obiectivele. Ajutați-i să înțeleagă că, prin practică, își îmbunătățesc abilitățile. Fiecare abilitate nouă pe care o dezvoltă este o abilitate dobândită. Pentru a obține mai bine acest lucru, trebuie să depună eforturi și să exerseze.

3. Nu faceți comparații La SoulKids® credem că fiecare copil este unic și are un potențial imens în interiorul lui. Și mai important, fiecare copil progresează în ritmul lui specific. Nu comparați niciodată copiii cu semenii sau cu frații lor. Nu numai că acest lucru le afectează negativ încrederea în sine, dar le crește îndoiala de sine și le afectează comportamentul și eforturile pe care le depun. În schimb, ajutați-i să se concentreze asupra propriilor eforturi și abilități.

4. Tratați eșecurile ca experiențe de învățare Eșecurile și greșelile sunt inevitabile. Învațați-i din timp să îmbrățișeze eșecurile ca experiențe de învățare. Ajutați-i să vadă că și abilități simple, cum ar fi învățarea mersului pe bicicletă, au fost deprinse după mai multe încercări. De asemenea, chiar și în alte domenii, eșecurile sunt bune pentru a experimenta și învăța ce trebuie îmbunătățit. Extrageți lecțiile învățate din aceste eșecuri și continuați să depuneți eforturi. De asemenea, lăsați-i să vă vadă când vă străduiți și nu reușiți. Acest lucru îi ajută să înțeleagă că nu sunt singurii care trec prin acest proces. Copiii învață prin imitație, mai mult decât prin indicații sau sfaturi. Urmărindu-vă exemplul că nu renunțați și o luați de la capăt, ei se simt încurajați să facă la fel. Așadar, deveniți prin comportamentul vostru un exemplu și un model demn de urmat pentru copiii voștri.

5. Nu renunțați niciodată Învațați-i că rezultatele apar când depui eforturi constante și nu renunți. Adesea, copiii se simt descurajați de o mică întârziere sau de un eșec aparent și doresc să renunțe. Arătați-le că renunțarea este un lucru ușor de făcut, iar atunci când renunți, potențialul pentru orice rezultat a dispărut. Încurajați-i în schimb să-și stabilească obiective mai mici și să le mențină fără a renunța. Și odată ce obiectivele mici sunt atinse, ei pot face progrese în stabilirea unor obiective mai mari și le pot urmări cu mai multă încredere.

La SoulKids® îi învățăm pe toți copiii să creadă în ei înșiși. Înțelegând că sunt unici și că se nasc talentați, copiii cresc cu încredere. Învață să nu se compare niciodată cu ceilalți și se simt în largul lor, aducând la iveală tot ce este mai bun în ei înșiși în orice domeniu. Aceste lecții esențiale de viață sunt învățate de timpuriu, formând baza solidă pe care copilul își va construi în timp caracterul și viața. Doar un copil încrezător are capacitatea de a-și crea propria fericire și o viață de succes. Este responsabilitatea noastră ca părinți (și SoulKids coach) să le oferim fundamentul pentru a-și construi o încredere de sine puternică, pe care ei să-și creeze viața pe care o aleg ca adulți. Vikas Malkani, creatorul SoulKids


34 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page