Imagineaza-ti-l pe copilul tau increzator!
Imagineaza-ti-l pe copilul tau fericit, in orice situatie!
Imagineaza-ti cum copilul tau ar avea capacitatea de a se descurca cu orice ii ofera viata!
SoulKids® poate transforma acest lucru in realitate. SoulKids il poate ajuta pe copilul tau sa fie increzator si fericit. Totul începe cu o stima de sine ridicata. Stima de sine reprezinta credinta în valoarea, abilitatea si capacitatea propriei persoane si este o abilitate care poate fi dezvoltata.
Un copil cu o stima de sine ridicata se arata mai increzator, mai fericit si mai sigur de sine. Nu ii este frica sa greseasca si nici sa incerce lucruri noi. Este mai deschis la idei noi si dornic sa invete. Stie si crede ca, daca isi propune, poate realiza orice. Copiii cu stima de sine ridicata sunt copii fericiti. Își cunosc punctele forte si invata sa le dezvolte. Au o atitudine de tipul „Pot sa fac asta!”.
Exista mai multe moduri de a incuraja un sentiment de stima ridicata. Iata cateve dintre ele:
1. Creeaza acasa un mediu pozitiv, in care copilul se simte iubit. Copiii iubiti, au un sentiment puternic de apartenență, iar aceasta ii ajuta sa-si intareasca increderea in sine. Spune-i des cat de mult il iubești și îl apreciezi.
2. Rigorile si rutina zilnica pot afecta adesea viata de familie. Fa-ti o prioritate din a petrece timp de calitate alaturi de copil. Lasa ca acest moment sa fie numai despre el si ceea ce face el. Încurajează-l să-și împărtășească experiențele, ideile, gândurile și sentimentele. Implică-l în treburile casnice și ajută-l să se simtă apreciat și important pentru contributia lui.
3. Încurajează-l să aiba o minte deschisă și să încerce lucruri noi. Ajută-l să identifice lucrurile la care este bun și laudă-l pentru asta. Apreciaza eforturile mai degrabă decât rezultatele. Ajută-i să-și vadă propriul progres. Învață-l că eșecul este o parte importanta a învățării.
4. Încurajează-l să-si faca multi prieteni. Anii de creștere pot genera o ploaie de emotii pentru copii - așa că asigura-te că esti întotdeauna acolo pentru a-l asculta, a-l sustine si a-l ghida, in cazul incare are nevoie de ajutor.
5. Renunta la comentariile negative cât se poate de mult. observatii de genul „ești atât de încet ...”, „nu ești bun” le afecteaza, incet, dar constant, stima de sine. Fii mai degrabă pozitiv în feedback-ul tău, de exemplu: „Vom încerca din nou în 20 de minute, ce zici?” sau „A fost mult mai bine decât data trecuta”.
6. Evita sa-l compari cu colegii, frații sau prietenii lui. Fiecare copil are propriile sale calitati, iar tu, ca părinte, este important sa-l ajuți să le identifice. Comparațiile nu-l fac decât să-si inrautateasca parerea despre el insusi.
7. Modelează comportamentul pe care vrei să-l adopte copilul tău. Fii un exemplu. Dar, in acelasi timp, fii constient, ca uneori are nevoie să învețe lucruri singur. Asigura-te ca esti un sprijin de nadejde atunci cand are nevoie. Lasă-l să vada cand te confrunti cu provocari, cand gresesti si incerci din nou, nu renunti. Când te vede că o faci, devine mai ușor pentru el să încerce la randul lui.
8. Evita să stabilesti standarde inalte pe care copilul trebuie sa le urmeze. Încurajeaza-l constant sa se perfectioneze, dar nu-ti face cunoscute asteptarile. Pentru un copil care deja se straduieste / încearcă din greu, corvoada așteptărilor din partea parintilor este mult prea mare.
Parentingul presupune sa inveti mereu, sa evoluezi. Investind in primul rand in tine, vei deveni un exemplu pozitiv si demn de urmat pentru copilul tau. Cu un mediu adecvat de susținere în jurul lor, copiii vor prospera în orice situație dificila, iar stima lor de sine va crește.
Programele SoulKids® sunt orientate pe creșterea stimei de sine al copilului, pentru a-si descoperi pasiunile, talentul si abilitatile proprii si pentru a-și consolida sentimentul de incredere in sine. Prin jocuri și povești distractive, copiii cresc cu încredere și pășesc în lume ca oameni fericiți și încrezători. Învață să aprecieze diferențele între ei și să devină mai confortabili fiind ei înșiși. Învață să creadă în ei înșiși și să fie cea mai buna varianta a lor.
Sursa: www.soulkids.org
Comments