top of page

SoulKids Coaching. Întrebări frecvente


1. Ce este SoulKids?

SoulKids este un program inspirațional de life-coaching pentru copii și adolescenți, între 6 și 16 ani, creat în Singapore, recunoscut la nivel international, care are ca scop să-l ajute pe copil să-și descopere pasiunile, talentul și abilitățile proprii și să-și consolideze încrederea in sine. Programul oferă copilului un set complet de lecții esențiale de viață, pregătindu-l pentru un viitor fericit și de succes. Programul a fost multiplu premiat în Singapore, și s-a răspândit în lume prin intermediul coachilor autorizați SoulKids. Detalii puteți regăsi și pe www.soulkids.org.


2. Ce presupune procesul de coaching?

Procesul de coaching este unul complex, orientat pe rezultate obținute prin responsabilitate comună: coach-ul motivează copilul și-l ghidează cu ajutorul instrumentelor specifice de coaching (povești, discuții, situații din viața reală, exerciții, jocuri), iar copilul își însușește conceptele și urmează pașii stabiliți pentru a-și schimba modul de gândire, atitudinea și comportamentul. De asemenea, este nevoie de implicare și susținere din partea părinților, în conformitate cu feedbackul dat de către coach. Rezultatele sunt vizibile, dar presupun o relație care poate dura în timp.


3. Cum se desfășoară o sesiune de coaching?

Sesiunile de coaching încep în urma unei discuții cu părintele despre copil și despre scopul procesului de coaching. Împreună sunt stabilite numărul de sesiuni pe care copilul le va urma. Sesiunile se desfășoară în grup sau individual, copiii având șansa de a se cunoaste mai bine pe ei înșiși sau de a face cunoștință cu alți copii de vârste diferite și de a interacționa cu copii care nu sunt ca ei. Sesiunile în grup cuprind maxim 3 copii pentru a oferi timp fiecăruia să se exprime și să participe la activități. Temele sunt adaptate nevoilor copilului și orientate pe dezvoltarea abilităților sale. Totul se întâmplă prin povești iscusite, discuții, tehnici și metode moderne de învățare rapidă, simple, eficiente, dar și distractive pentru copii. Sesiunile se desfășoară săptămânal și durează între 60-90 de minute, în funcție de disponibilitatea copilului. Coach-ul asigură feedback constant și stabilește împreună cu părintele pașii de urmat.


4. În cât timp voi observa schimbări pozitive?

Schimbarea poate avea loc rapid sau poate dura un timp, în funcție de fiecare caz în parte și de problemele care trebuie abordate. Schimbarea necesită un participant responsabil și dornic de a urma sfaturile și soluțiile identificate împreună cu coach-ul. Din experiența de peste 15 ani a programului, sesiunile de coaching SoulKids au fost foarte eficiente.


5. Ce probleme pot fi abordate în cadrul sesiunilor de coaching?

Matricea problemelor care pot fi abordate pe timpul sesiunilor de coaching SoulKids este foarte complexă. Problemele pot fi de tip:

- Comportamental;

- Emoțional;

- Social;

- Legate de încredere;

- Cultural;

- Academic;

- Mental;

- Fizic.

Părintele discută cu coach-ul problemele copilului, iar acesta din urmă va propune un plan de acțiune și va menține permanent legătura cu părintele pentru a-l informa asupra evoluției și pentru a-l ghida în susținerea coachingului acasă cu activități simple, dar eficiente.


6. Care este calificarea unui SoulKids coach?

Un SoulKids coach trece printr-un proces complex de training cu creatorii programului Vikas Malkani și Sally Forrest, pe durata a 6 luni. Certificarea se face în urma unei activități susținute, a sesiunilor de coaching desfășurate cu mai mulți copii și în baza feedback-ului părinților. Coachii autorizați au de asemenea experiență consolidată în relația cu copiii sau chiar cu adulții (adult coaching) și, cel mai adesea, studii de psihologie, psihologia copilului și pedagogie.


13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page